TARTA TATIN

INGREDIENTS  

Per l’elaboració d’aquest pastís que uneix el gust del caramel al de les pomes cuites sobre una pasta daurada i cruixent, ens cal el següent: 

Fer clic per ampliar
  • 1 quilo de pomes reinetes o golden. 
  • 150 grams de mantega. 
  • 150 grams de sucre. 
  • Una làmina gran de pasta brisa o pasta de full. 
  • Suc de llimona (opcional, en cas de que s’allargui la preparació). 
  • Nata líquida o nata muntada (opcional, per servir). 
  • Un motlle d'uns 24 cm. de diàmetre, de vora alta.


ELABORACIÓ

  • Escalfar el forn a 180º C.
  • Disposar la mantega generosament al fons del motlle i afegir-hi una capa de sucre.
  • Pelar les pomes, treure’ls-hi el cor i tallar-les a trossos.
  • Col·locar els trossos de poma omplint uniformement el motlle, sense deixar espais buits. Si es preveu que s’allargui la preparació, banyar-los en aigua amb llimona per a que no ennegreixin.
  • Posar el motlle a foc moderat de 10 a 15 minuts per a formar la caramel·lització i daurar la poma. Si cal, es pot posar un temps al forn per millorar la cocció de la poma. 
Fer clic per ampliar

  • Retirar del foc i posar la massa de pasta brisa o de full sobre les pomes. Es molt important punxar la massa. 

Fer clic per ampliar
  • Posar-ho al forn durant uns 15 minuts o fins que la pasta estigui ben daurada.
     
    Fer clic per ampliar
    Fer clic per ampliar


      
    >----- 15 minuts -----> 




  • Deixar-ho refredar, no més de 5 o 10 minuts. Quan estigui tebi li donarem la volta com una truita, amb l’ajut d’un plat refractari i la pasta quedarà a sota. Si, en desemmotllar-se, quedés alguna poma enganxada al caramel, retirar-la amb compte i posar-la al seu lloc. 


  • Es pot servir immediatament o conservar a temperatura ambient i desprès escalfar lleugerament abans de servir. Opcionalment, pot acompanyar-se amb nata muntada o nata líquida.



Comentaris