Passa al contingut principal
TARTA TATIN
INGREDIENTS
Per l’elaboració d’aquest pastís que uneix el gust del caramel al de les pomes cuites sobre una pasta daurada i cruixent, ens cal el següent:
|
Fer clic per ampliar |
- 1 quilo de pomes reinetes o golden.
- 150 grams de mantega.
- 150 grams de sucre.
- Una làmina gran de pasta brisa o pasta de full.
- Suc de llimona (opcional, en cas de que s’allargui la preparació).
- Nata líquida o nata muntada (opcional, per servir).
- Un motlle d'uns 24 cm. de diàmetre, de vora alta.
ELABORACIÓ
- Escalfar el forn a 180º C.
- Disposar la mantega generosament al fons del motlle i afegir-hi una capa de sucre.
- Pelar les pomes, treure’ls-hi el cor i tallar-les a trossos.
- Col·locar els trossos de poma omplint uniformement el motlle, sense deixar espais buits. Si es preveu que s’allargui la preparació, banyar-los en aigua amb llimona per a que no ennegreixin.
- Posar el motlle a foc moderat de 10 a 15 minuts per a formar la caramel·lització i daurar la poma. Si cal, es pot posar un temps al forn per millorar la cocció de la poma.
|
Fer clic per ampliar |
- Retirar del foc i posar la massa de pasta brisa o de full sobre les pomes. Es molt important punxar la massa.
|
Fer clic per ampliar |
- Posar-ho al forn durant uns 15 minuts o fins que la pasta estigui ben daurada.
|
Fer clic per ampliar |
|
Fer clic per ampliar |
>----- 15 minuts ----->
- Deixar-ho refredar, no més de 5 o 10 minuts. Quan estigui tebi li donarem la volta com una truita, amb l’ajut d’un plat refractari i la pasta quedarà a sota. Si, en desemmotllar-se, quedés alguna poma enganxada al caramel, retirar-la amb compte i posar-la al seu lloc.
- Es pot servir immediatament o conservar a temperatura ambient i desprès escalfar lleugerament abans de servir. Opcionalment, pot acompanyar-se amb nata muntada o nata líquida.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada